Zakaj Samovar

Zakaj Samovar

Ali veste, kaj je samovar?

Ruska beseda »samovar« nima prevoda. Beseda »samovar« je prešla v skoraj vse jezike sveta. Pojmov in definicij za to besedo je veliko, prevoda pa ni: beseda se skoraj v vseh tujih jezik izgovarja enako - SAMOVAR. 

Beseda samovar izhaja iz besedne zveze v ruščini »sam kuha«. Verjetno si mislite, da je samovar preprosto čajnik, v katerem le zavremo vodo? Vendar ni povsem tako.

Samovar je živa ruska inačica čajnika. Ruski pomeni z dušo! Samovar ima vročo in darežljivo dušo. Rusi pravijo, da pravi ruski čaj mora biti kot poljub - vroč, močan in sladek.

Pitje čaja iz ruskega samovara pomeni sproščeno, nedolgočasno druženje v prijetni družbi. Čaja z neponovljivim okusom, s posebno aromo ruske izvirnosti s okroglim pecivom, medenjaki in palačinkami je dovolj za vse goste. Ruski samovar je star prijatelj, velik, okrogel, debelušen »Ivan Ivanovič«, ki okrog sebe zbira vso družino in prijatelje.

Če na Kitajskem ceremonija pitja čaja meji na meditacijo in je v svoji osnovi usmerjena v poglabljanje vase, v Rusiji, prav nasprotno, ceremonija pitja čaja po rusko poskuša doseči popolnoma drugačen učinek: združevanje ljudi, prijetna srečanja prijateljev in družinskih članov, pridobivanje novega vedenja ob sproščenem druženju.

Tako je tudi pri našem društvenem Samovarju - prijetno, sproščeno in zanimivo.  Vabimo vas, da se nam pridružite v društvu Samovar!

Dobrodošli!    Добро пожаловать!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.