Zakaj postati član društva SAMOVAR?

Dragi poznavalci in prijatelji Rusije, ljubitelji ruske kulture in ruskega jezika!

Delovanje društva medkulturnega dialoga Samovar  temelji na ljubezni do maternega jezika - ruščine in bogate ruske kulture, ki nas spremlja od malih nog in katero bi  radi delili tudi z vami. Ljubezen do Rusije dopolnjujemo z odprtostjo do drugih kultur in s sprejemanjem večkulturnosti kot sodobnega načina življenja.

Društvo medkulturnega dialoga Samovar v svoje vrste vabi  vas, ki želite zanimivo in aktivno preživljati prosti čas, spoznavati rusko kulturo in tradicije, bogato slovensko naravno in kulturno dediščino ter običaje in tradicije drugih držav.

Prizadevamo se, da posamezniki, ki se združujejo v društvu Samovar, pridobijo možnost aktivnega udejstvovanja na različnih področjih ter se suvereno izražajo in predstavljajo svoje kreativne sposobnosti in ideje z vseh področij kulturnega ustvarjanja in izobraževanja.

Kaj pomeni članstvo v društvu medkulturnega dialoga  SAMOVAR?

  • neformalno druženje in nova poznanstva
  • glasbo in filme
  • literarne čajanke z dobrimi knjigami
  • izleti z ogledom biserov slovenske kulturne dediščine
  • pogovori o Rusiji, ruski kulturi, tradicijah in zgodovini
  • srečanja z zanimivimi Rusi in nič manj zanimivimi Slovenci
  • spoznavanje različnih dežel in tujih kultur
  • možnosti za aktivno soustvarjenje in umetniško samoizražanje

Vrata društva Samovar so na stežaj odprta za različne kulture. V našem društvu aktivno podpiramo medkulturno okolje kot način sobivanja med ljudmi. S tem želimo  prispevati k pozitivnemu razumevanju kulturne raznolikosti in krepitvi strptnosti med ljudmi preko medkulturnega dialoga.

Vabljeni, da postanite član društva Samovar, srečanja v katerem se bodo odvijala enkrat do dvakrat mesečno – v sproščenem vzdušju se bomo družili, raziskovali kotičke prelepe Slovenije, skupaj ustvarjali zanimive kulturne dogodke - vse to ob skodelici dišečega ruskega čaja ali kavice, saj smo društvo Samovar!

Vas kaj od naštetega zanima?  

Potem pa vas vabimo, da postanite član društva medkulturnega dialoga Samovar.
Добро пожаловать в Общество межкультурного диалога Самовар!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.