Potovanje v Literarno Rusijo: Moskva in Sankt Peterburg, po poteh Puškina In Dostojevskega

Potovanje v Literarno Rusijo: Moskva in Sankt Peterburg, po poteh Puškina In Dostojevskega

Datum potovanja v Rusijo: maj, junij julij
Vizum: ruski     
Prevoz: letalo / vlak   
Čas za prijavo: 60 dni pred odhodom
BOGATI kulturni PROGRAM


Po uspešno izpeljanih potovanjih po programu Literarna Rusija: Moskva in Sankt Peterburg, po poteh Puškina in Dostojevskega v sezoni 2016/17, smo se odločili, da ponovimo našo avtorsko uspešnico tudi v letu 2018!  Vabimo vas, da se nam na potovanju v Rusijo Aleksandra Puškina in Fjodora Dostojevskega pridružite tudi vi!  


Vabimo vas, da se nam pridružite na potovanju v literarno Rusijo! Za več informacij obiščite spletno stran: turistična potovanja Rusija: Moskva in Sankt Peterburg Nas lahko tudi obiščite ali pokličite na tel.: 01 546 54 56 ali 031 662 073.

1. dan: Ljubljana- Moskva

V dopoldanskih urah zbirališče potnikov na letališču, odhod letala proti Moskvi. Po pristanku v Moskvi panoramska avtobusna tura Večerna Moskva - glavno mesto Rusije z ogledom moskovskih znamenitosti in sprehodom po večernem Rdečemu trgu. Nato bomo večerjali v eni od moskovskih  restavracij. Sledi transfer na železniško postajo in nočna vožnja z vlakom proti severnim Benetkam – prelepemu ruskemu mestu Sankt Peterburgu.

2. dan: Sankt Peterburg, severna prestolnica Rusije – mesto carjev, ruske kulture in reke Neve
 
Ruski
Sankt Peterburg je najbolj evropsko med vsemi ruskimi mesti in najbolj rusko mesto med vsemi evropskimi. Lepota romantičnih belih noči prispeva k posebnemu vzdušju v času našega literarno obarvanega potovanja v Sankt Peterburg - metropolo ruske umetnosti in kulture, ko se bomo sprehajali med slikovitimi zgodovinskimi stavbami tega veličastnega ruskega mesta. Vabimo vas, da skupaj doživimo čare sankt peterburških romantičnih belih noči!

"Rusko okno v Evropo" - tako ga je poimenoval največji ruski pesnik Aleksander Sergejevič Puškin. Slavni ruski Sankt Peterburg, mesto muzej, nekdaj Petrograd in Leningrad, ki ga domačini ljubkovalno imenujejo Piter, je z več kot 4.500.000 prebivalci drugo največje mesto v Ruski federaciji. To prečudovito rusko mesto ustanovil leta 1703 ruski cer Peter I Veliki, ki je mestu s pomočjo ruskih in tujih arhitektov dal evropsko in svetovljansko noto. Edinstven Sankt Peterburg je danes uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine.

Po prihodu v Sankt Peterburg nas pričaka lokalni vodnik. Po zajtrku v restavraciji Sankt Peterburga sledi panoramska ekskurzija po Sankt Peterburgu z ogledom številnih znamenitosti  Sankt Peterburga: glavno ulico Nevski prospekt, Petropavlovsko trdnjavo- kraj nastanka ruskega mesta, tam so danes tudi grobnice ruskih carjev. Nato se bo naša pot nadaljevala mimo Zimskega dvorca, spomenika ruskemu carju Petru Velikemu Bakreni jezdec in Izakovi katedrali, ki nas osupne s svojo velikostjo, njena kupola pa je prekrita s kar 490 kilogrami zlata. Dvorni trg je zgodovinski center mesta Sankt Peterburga, na njem je znameniti Zimski dvorec, ki je bil vse do oktobrske revolucije v Rusiji leta 1917 rezidenca ruskih carjev.

Na svoji poti v Sankt Peterburgu bomo videli zgradbo, v kateri se je tragično ustavilo srce velikega ruskega pesnika Sergeja Jesenina, smrt katerega še danes ovita v tančico skrivnosti.
Sledi obisk veličastnega ruskega muzeja Ermitaž, nekdanje zimske carske rezidence družine Romanovih, enega najlepših muzejev sveta. V Ermitažu lahko občudujemo nepozabne umetnine, med katerimi so tudi slike Leonarda da Vincija, Raffaella in Rembrandta.

Nato pa sledi ekskurzija v Petropavlovsko trdnjavo - kraj nastanka mesta Sankt Peterburg - ter ogled cerkve Sv. Petra in Pavla z grobnicami carja Petra Velikega in člani zadnje carske dinastije Romanovih. Preostanek dneva prosto za samostojne oglede Sankt Peterburga. Vrnitev v hotel. Večerja v hotelski restavraciji in prenočevanje.

3. dan: Izlet v Petergof - carstvo fontan in poletno rezidenco ruskih carjev
Zajtrk v hotelu. Nato se odpravimo v okolico Sankt Peterburga,
kjer bomo obiskali najrazkošnejšo nekdanjo rezidenco ruskih carjev – Petergof ali Petrov dvorec. Upravičeno ga imenujejo tudi Ruski Versailles in Carstvo parkov in fontan.

Park so zgradili na ukaz carja Petra Velikega in se postavlja s 180 fontanami, ki se od podobnih razlikujejo po tem, da nimajo mehanskih črpalk in so vseh možnih oblik. Njihovi prepletajoči se curki le še poudarjajo lepoto celotnega parka v bivši rezidenci ruskih carjev.

V središču Sankt Peterburga si bomo od blizu ogledali cerkev Kristusovega vstajenja, ki ji domačini pravijo Spas na krvi in ki so jo gradili 24 let v spomin na ruskega carja Aleksandra II. Lepi živopisani cerkvi v ruskem stilu pravijo tudi Muzej mozajikov. Na prvi pogled ta ruska cerkev celo spominja na katedralo Vasilija Blaženega na Rdečem trgu v Moskvi, ki brez dvoma spada med edinstvene dosežke ruske arhitekture.
Popoldne prosto za samostojne oglede in nakupe. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

4. dan: Puškinov dan v Sankt Peterburgu
Aleksander Sergejevič Puškin
velja za eno najpomembnejših oseb v razvoju ruske in svetovne književnosti. Postal je oče ruske literature v 19. stoletju in predstavil rusko literaturo svetu. Po zajtrku v hotelu odhod na panoramsko ekskurzijo »Aleksander Sergejevič Puškin v Sankt Peterburgu«. Sledi vodena ekskurzija v muzej Puškina, ki hrani osebne predmete velikega ruskega pisatelja neprecenljive vrednosti.

Nato se bomo odpravili na izlet in vodeno ekskurzijo v Carsko selo, kjer je živel in ustvarjal veliki ruski pesnik Aleksander Puškin. Sprehodili se bomo po Puškinovih poteh v prelepem Ekaterininskem parku.
Sledi obisk veličastne palače ruske carice Katarine Velike iz 18. stoletja, ki hrani dragocene predmete in zbirke, v kateri bomo ogledali pravi svetovni zaklad - Jantarjevo sobo, katero zaznamovala skrivnostna zgodovina, saj je bila izgubljena v času druge svetovne vojne, in o njenem ponovnem rojstvu.

Po vrnitvi v Sankt Peterburg se bomo lahko okrepčali po rusko ( po želji turistov) z vročo domačo rusko juho, zraven skodelice dišečega  ruskega čaja pa si bomo privoščili slavne ruske piroške v eni od najboljših sanktpeterburških kavaren, ki slovi ravno po sveže pripravljenih in slastnih ruskih specialitetah.

Prosto za zadnje oglede, nakupe, kosilo in klepet ob čaju v gostoljubnem Sankt Peterburgu. Za doplačilo priporočamo vožnjo z ladjico po rekah in kanalih Sankt Peterburga. Sledi transfer z avtobusom na železniško postajo in nočna vožnja z vlakom iz Sankt Peterburga proti Moskvi.

5. dan: Sankt Peterburg – Moskva. Moskva – prestolnica Rusije.
Moskva,
ruska prestolnica, pozdravljena! Po prihodu v Moskvo srečanje z lokalnim vodnikom. Po zajtrku v moskovski restavraciji sledi avtobusni panoramski ogled Moskve: videli bomo Bolšoj teater, stadion Lužniki, MGU -Moskovska državna Univerza Lomonosov, Rdeči trg,  mavzolej V. Lenina, Tverskaja ulico, občudovali katedralo Vasilija Blaženega  in druge znamenitosti Moskve.

V primeru dovolj prostega časa v Moskvi priporočamo ogled (doplačilo) Tretjakovske galerije, ki hrani dragocena dela ruskih umetnikov. Tansfer v hotel 4* in namestitev. Prosto za samostojne oglede in nakupovanje. Večerja v hotelski restavraciji in prenočevanje.

6. dan: Nasvidenje, Rusija. Moskva – Ljubljana
Po zajtrku v hotelu  se odpravimo na vodeno ekskurzijo v Kremelj s cerkvami, nato se še bomo sprehodili po znameniti moskovski ulici Stari Arbat, ki ji tudi pravijo ulica umetnikov. Prosto za kosilo in zadnje nakupe ruskih spominkov do odhoda na letališče. Sledi avtobusni transfer na moskovsko letališče in let z letalom iz Moskve proti Ljubljani. Prihod v Slovenijo v večernih urah.

Pomembno pri potovanju v Rusijo! Pridobitev ruske vize:
Za pridobitev uradnega povabila in ruske vize je treba najkasneje 30 dni pred odhodom v Rusijo predložiti veljaven potni list (veljavnost še vsaj 6 mesecev od dneva odhoda) in 1 barvno fotografijo (velikosti kot za potni list).


Izvedba programa: Program potovanja v Rusijo Literarni Sankt Peterburg - Moskva bo potekal tako, kot je bil prvotno zastavljen. Možne so spremembe in prerazporeditve vrstnega reda izletov, avtobusnih ogledov ali ekskurzij, če bodo to narekovale trenutne razmere ali po presoji vodnika zaradi neugodnih trenutnih razmer (slabe vremenske razmere, spremembe v odpiralnem času muzejev, gneča ali zapore na cestah, priprave na praznične prireditve itd)

Vabimo vas, da se nam pridružite na potovanju v literarno Rusijo! Za več informacij obiščite spletno stran: turistična potovanja Rusija: Moskva in Sankt Peterburg Nas lahko tudi obiščite ali pokličite na tel.: 01 546 54 56 ali 031 662 073.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.