Kuhajmo skupaj domači sirček

Kuhajmo skupaj domači sirček

Kuhajmo skupaj s Samovarjem - recept domačega sirčka

Dragi ljubitelji ruskega jezika in poznavalci ruske kuhinje! Pred kratkim smo vam zaupali recept okusnih ruskih sirnikov iz skute. Oglasil se je nam gospod Slavko s še svojim receptom zdrave hrane. Vas zanima? Berite naprej - gospod Slavko vam pove, kako se pripravi domači sirček!

"Že veliko časa izdelujem domači sirček, takega ko ga je izdelovala tudi moja mama. Enostavno in hitro. Segrejem do vretja 1 liter domačega mleka in ga pustim, da se ohladi. Nato ga ponovno segrejem ter z mešalom premešam smetano. Ko govorim o smetani, mislim na smetano, ki se naredi ob prvem vretju.

Ko mleko hoče zopet zavreti, mu primešam 0,5 dcl kisa in pri tem mleko mešam še nekaj mimut. V mleku se pojavijo kosmi mladega, ne mastnega belega sira, ki ga je cca 10 dkg. Če kis ni preveč kisel, ima sir prijeten in nevtralen okus.

Lahko ga tudi malenkostno začinimo z soljo, poprom ali mleto rdečo sladko papriko. Kakršen okus nam pač ustreza. To je naravna in zdrava hrana!

Povedati moram še to, da sir nastane tudi iz mleka, ki ga kupimo v trgovini, le da ga je manj, kot iz kmečkega mleka. Pa dober tek!"

Lep pozdrav,
Slavko Likar

Spoštovani gospod Slavko! V imenu društva Samovar, jezikovne šole za ruščino Ruski ekspres in vseh ljubiteljev zdrave domače hrane se vam najlepše zahvaljujemo za vaš recept!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.