13. oktobra se je rodil ruski pesnik, satirik in otroški pisatelj Saša Črni

13. oktobra se je rodil ruski pesnik, satirik in otroški pisatelj Saša Črni

12.10.2015

13. oktobra obeležujemo rojstvo ruskega pesnika, satirika in otroškega pisatelja Saše Črnega.

13. oktobra leta 1880 se je rodil ruski pesnik, satirik in otroški pisatelj Aleksander Mihajlovič Glickberg, ki je ustvarjal pod psevdonimom Saša Črni. Pesnik in pisatelj je odraščal v judovski družini, že v rani mladosti pa je pobegnil od doma v Sankt Peterburg, kjer se je začela njegova bogata ustvarjalna pot. Njegovo osebnost morda najbolje opiše Puškinov verz, ki krasi nagrobno ploščo Črnega: "Živel je revni vitez." Črni je bil namreč v svojem ustvarjanju neusmiljen, v zasebnem življenju pa zelo duhoven in dober človek.
Tudi v Ruskem ekspresu vam dajemo možnost, da se seznanite z ustvarjanjem Saše Črnega. Ne zamudite te priložnosti- vabimo k nakupu in zanimivemu branju, kajti na zalogi imamo nadvse zanimivo in duhovito knjigo Dnevnik psa Mikkija.

Knjigo lahko naročite v spletni trgovini Ruskega ekspresa.
Želim vam prijetno branje v ruščini!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.